=

Életmód

Macska tartás otthonunkban

Az otthon nem is igazi otthon egy háziállat nélkül. Persze fontos, hogy milyen a lakás, mennyi időnk van foglalkozni a kis kedvenccel. Ehhez mérten eldönthetjük, hogy milyen társat veszünk magunk mellé. Most a macska tartás lesz a téma.

Macska tartásA macska tartás talán az egyik legkönnyebb dolog, ugyanis a macskák igen individuális lények, teljesen jól és boldogan el vannak nélkülünk. Nem érzik rosszul magukat, ha egész nap egyedül vannak, mert mi dolgozunk. Sőt, még élvezik is, hogy szabadon rosszalkodhatnak.

Megengedi a munkád, hogy állatot tarthass?

A macska tartás tulajdonképpen abból áll, hogy friss vizet adunk nekik, és enni. Nem kell aggódnunk, ha elfelejtenénk, ők biztosan és határozottan emlékeztetnek erre a mulasztásra. Hangos nyávogással hívják fel figyelmünket az üres tányérkájukra, vagy éppen a mosogató környékén egyensúlyoznak vízért.

A macska tartás fontos alapszabálya még a macska WC ellenőrzése és napi tisztítása. Szerencsére ma már sok olyan almot kapni, melyek illatosító kristályokat tartalmaznak és gyorsan felszívják a  nedvességet, ezáltal tovább frissen tartva az almot.

A macska tartás tulajdonképpen ennyivel ki is merül. Ezekre kell figyelnünk, ugyanis a cicák nem tudnak maguknak étel szórni, vizet adni és kitisztítani az almot. Bár tisztelet a kivételnek, mindenki látott már magát kiszolgáló macskát, csapból ivó cicát és WC-t használó kis doromboló gépet az interneten.

Macska tartásEzeken kívül nincs semmi más teendőnk macska tartás címén. Ha valamit szeretnének, nyávogással szólnak, vagy csak simán cselekednek. Ha szeretetre vágynak, ölünkbe ugranak és követelik a simogatást, ha játszani, vagy megoldják egyedül, vagy rávesznek minket.

Persze azért fontos odafigyelni rájuk, hiszen ők is érző lények és megvannak a maguk szükségleteik. Ezeket fontos kiszolgálnunk, hiszen nem minden macska képes hasonló különleges dolgokra.

Nem ajánlatos azoknak, akik allergiásak a szőrükre. Ha macska tartás van kisgyermekes lakásban, akkor arra fontos odafigyelni, hogy a cicák ösztönösen vonzódnak a kisbabákhoz, de nem szabad engednünk, hogy velük aludjanak, nehogy ráfeküdjenek a babára.

Címkék: , , , , , ,