=

Egyéb

Vadászkutyák: az amerikai akita

Az akita inu japán kutyafajtát mindenki jól ismeri, hiszen azonnal feltűnik játékosan kunkorodó farkával, vidám természetével, vöröslő rókabundájával. Van azonban egy másik, kevésbé ismert akita fajta is, ez pedig nem más, mint az amerikai akita, vagy nagy japán kutya. Lehet, hogy már többször találkozott is vele, de nem tudta hová tenni, besorolni. Nem igazán elterjedt, kevesebben ismerik, mint az akita inut.

Amerikai társa nem vörös, hanem fehér, szürke, barnás vagy fekete foltos. Termete zömökebb, testfelépítése robosztusabb. Ezek is Akita tartományból származnak, ahol a medvevadász kutyákat masztiffokkal, tosákkal keresztezték, innen az erős testalkat. A II. világháború után sokat az amerikai katonák vittek haza, nagyon népszerűek is lettek! Az eredetileg japán fajtát az amerikaiak kezdték továbbfejleszteni, Japán pedig teljesen elhatárolódott a fajtától!

Az amerikai akita arányos testalkattal, erős csontozattal, fejlett izomzattal rendelkezik, nagy fején viszonylag kicsi fülek találhatóak, szája fekete, nem lelógó. A mozgása lendületes, mozgásigénye nagy, kiváló sportkutya válik belőle, aki örömmel társul futáshoz, kerékpározáshoz.

Ügyeljünk rá, hogy kifejezetten domináns fajta, nem kenyere az alárendelődés, erős, határozott kezű gazdára van szüksége, aki a falkavezért testesíti meg számára! Éppen ezért gyerekek közelébe nem igazán való, őket is falkatagnak tekinti. Ez nem jelenti azt, hogy mogorva vagy gonosz állatok lennének, épp ellenkezőleg, imádják, és sok szeretettel halmozzák el gazdájukat. Motiváltak, okosak, kicsit önfejűek is!

Az amerikai akita vastag bundájának köszönhetően jól bírja a hideget, de a meleget kevésbé állhatja. Nem szabad gyakran fürdetni, mert az rontja a szőrük minőségét. Elég 2-3 havonta, de akkor is minőségi ápolószerekkel. 1-2 hetente igényli az alapos kifésülést is! Évente kétszer vedlik, ilyenkor el kell távolítani bundájából az elhalt részeket.

A www.tapi-kutyakozmetika.hu weboldalon Ön is igénybe veheti egy megbízható és szakképzett kutyakozmetikus mester szolgáltatásait kis testű, nagy testű, rövid szőrű, vagy hosszú szőrű kutyusok, így az amerikai akita ápolásához! Ugyanitt akár részt vehet induló kutyakozmetikus képzéseink egyikén is!

Kutyakozmetikus tanfolyamainkkal kapcsolatos kérdéseivel keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeinken, a 06-30-459-6979-es telefonszámon, illetve az info@tapis-oktatas.com e-mail címen!